Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της ΜΕΤΑ για τις εκλογές του ΣΕΑ

Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ)
στηρίζει το συνδυασμό της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Λίγες μέρες μετά την ψήφιση ενός ακόμη Μνημονίου, που βαθαίνει την εξαθλίωση των εργαζομένων, διαλύει το δημόσιο τομέα (νέοι οργανισμοί, αξιολόγηση, διαθεσιμότητες, απολύσεις) και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά στα πολυποίκιλα ιδιωτικά συμφέροντα, οι εκλογές στις 11 του Απρίλη στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να συμβάλουν στη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων και την προσπάθειά τους να αντισταθούν στην καταστροφική πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης και τις συνέπειές της. Είναι, επίσης, μια σημαντική η ευκαιρία, για να διατυπωθεί και να αναδειχθεί μια διαφορετική αντίληψη και πρόταση για την επόμενη μέρα, που η Αριστερά θα κληθεί «να σώσει τη σοδειά».
Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πρέπει να είναι το συμβολικό πεδίο, μέσω του οποίου θα αρθρώνεται μια άλλη αντίληψη για τα κοινωνικά αγαθά, τις αρχές, τις αξίες, την προτεραιότητα των ανθρώπων απέναντι στα κέρδη.
Ιδιαίτερα σήμερα, στο ΥΠΠΟΑ βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής επίθεση ενάντια στους εργαζομένους, αλλά και στο δημόσιο χαρακτήρα του πολιτισμού.
Είναι ξεκάθαρο ότι η συγκυβέρνηση, υλοποιώντας τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, υποβαθμίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά και παραχωρεί τα πάντα στους ιδιώτες, θεωρώντας ότι η πρόσβαση τον πολιτισμό είναι προνόμιο των λίγων. Ο νέος συρρικνωμένος Οργανισμός, γραμμένος εν κρυπτώ, έρχεται για να αποσπάσει αρμοδιότητες και να τις αποδώσει στα πολυποίκιλα διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα (ΜΚΟ, εθελοντισμός, «επωφελούμενοι», «ενοικιαζόμενοι», αναθέσεις ανασκαφών σε εργολάβους, φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων από εταιρείες σεκιούριτι, υποταγή στις απαιτήσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου της κρουαζιέρας και των ξενοδόχων, ξεπούλημα των ακινήτων του ΥΠΠΟΑ κλπ).
Παράλληλα, επιχειρείται η τρομοκράτηση και η καθυπόταξη των εργαζομένων μέσα από διάφορους μηχανισμούς (αξιολόγηση, επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων, διαθεσιμότητες, απολύσεις κλπ), η κατασυκοφάντηση του έργου τους και η καλλιέργεια του κοινωνικού κανιβαλισμού.
Σ’ αυτό το περιβάλλον η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ συμμετέχοντας στις εκλογές του ΣΕΑ δεν επιχειρεί απλώς να καταγράψει τη δεδομένη δυσαρέσκεια των εργαζομένων. Στόχος της είναι πάνω απ’ όλα να αποτελέσει τον καταλύτη για την κινητοποίησή τους, οργανώνοντας τους αγώνες τους για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και την ακύρωση των μνημονίων της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας, της διάλυσης του Δημοσίου και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πρόοδο και ευημερία του λαού μας.
Γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια για μεμονωμένες «συντεχνιακές» διεκδικήσεις ή προσδοκίες έχουν καταστεί ανύπαρκτα, καθώς ο αγώνας απαιτεί τη μαζική συστράτευση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) στηρίζει το συνδυασμό της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ και καλεί όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις εκλογές του ΣΕΑ, στέλνοντας με την ψήφο τους μήνυμα ενότητας, αντίστασης, αποφασιστικότητας και αξιοπρέπειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου